HUIDTYPE/-CONDITIE

Wat is jouw huidtype/-conditie?   Scroll naar beneden om erachter te komen.

Kom je er niet uit?   Laat het me weten, ik help je heel erg graag!

WAT IS MIJN HUIDTYPE/-CONDITIE?


DROOG

Mijn poriën zijn niet zichtbaar wanneer ik in de spiegel kijk. Ik heb ook af en toe last van schilferige huid. Ik heb een droge huid

VET

Op mijn hele gezicht heb ik goed zichtbare poriën en mijn huid gaat heel snel glimmen. Ik heb een vette huid.

COMBINATIE

Mijn poriën zijn goed zichtbaar op bijvoorbeeld mijn neus, voorhoofd en kin. Mijn wangen zijn meestal droger. Ik heb een combinatie huid. Vrij snel op de dag gaat mijn huid glimmen. 


VOCHT ARM

Wanneer ik de douche uit kom, voelt mijn huid heel trekkerig aan. Wanneer ik met mijn vinger mijn huid omhoog duw, ontstaan er hele fijne lijntjes. LET OP: Meestal halverwege of aan het einde van de dag gaat mijn huid glimmen. Ik heb een vochtarme huid. Meer dan 90% van de Nederlandse bevolking heeft een vocht arme huid.

GEVOELIG

Mijn huid reageert heel snel op producten. Mijn wangen kunnen zichtbare kleine rode adertjes hebben. Mijn huid raakt snel geïrriteerd. Ik heb een gevoelige huid.

PUISTJES/PUKKELS

Mijn huid is heel onrustig. Ik heb heel veel last van white heads (onderhuidse, gevulde bultjes) & black heads (open, gevulde bultjes met een zwart stipje erin, als een soort vulkaantjes), maar ook veel verheven rode bultjes met een wit pus kopje erop. 

MEE-ETERS

Ook wel de black heads genoemd. Verheven plekjes met een zwart propje erin. LET OP: Verwar het niet met verstopte poriën, deze zijn over het algemeen op de neus te vinden, zijn vlak en lichter van kleur.

[HYPER] PIGMENTATIE

Wanneer je bijvoorbeeld heel erg last hebt gehad van pukkels en puistjes en er blijven kleine rode vlekjes achter op die plekjes. Dit is hyper pigmentatie. 

Ook de donker kleuring (vlekjes) van de huid als gevolg van overmatige aanmaak van melanine in de huid. Melanine beschermd het DNA van jouw huidcellen. 

Wanneer je dus langdurig in de zon gaat, zonder bescherming, maakt jouw huid Melanine aan om de huid te beschermen. Dit resulteert in donker kleuring van jouw huid.

ANTI-AGING

Naarmate we ouder worden neemt o.a. het collageen in onze huid af. Met 40 jaar is dit al met ongeveer 25% afgenomen. Dit resulteert in verslapping van de huid, rimpeltjes en uitdroging.