MICRONEEDLING


WAT IS MICRONEEDLING?

Microneelding is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid eigen, glad collageen.

COLLAGEEN

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

 

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na bijvoorbeeld een kuur te behouden doe je een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak je een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van jouw huid. Daarin adviseer ik je graag.

VOOR WELKE HUID IS MICRONEEDLING GESCHIKT?

In principe is microneedling geschikt voor iedere huid. Ook al heb je niet direct een huidprobleem wat je wilt aanpakken.

Ben je nog wat jonger (denk 25-35 jaar) dan kan het zeker een mooie toevoeging zijn aan jouw behandelplan. Bijvoorbeeld 1 keer per kwartaal, om zo de huid te blijven stimuleren om die collageen aan te blijven maken. 

Helaas is het namelijk zo dat rond je 25e levensjaar de aanmaak van jouw huid eigen collageen met 1% per jaar afneemt. Op deze manier blijven we dat dus wel stimuleren en heb je hier "in the long run" dus heel veel profijt van. Je huid blijft langer jong en stralend.

HUID MET LITTEKENS

Microneedling kan worden toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit litteken collageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het litteken collageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

HUID MET GROVE PORIËN

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

HUID MET PIGMENTATIE

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneelding vermindert worden.

VOOR WIE IS MICRONEEDLING NIET GESCHIKT?

Bijna iedere huid is wel geschikt om een microneedling behandeling te ondergaan. Echter raad ik het wel af bij:

 • Gebruik van Roaccutane (acne medicatie) - Er moet minimaal 3-6 maanden tussen het gebruik en microneedling behandeling zitten.
 • Gebruik van Vitamine A zuur medicatie (Tretinoïne) of dergelijke medicatie tegen acne.
 • Onderliggende huidaandoeningen zoals: huidkanker, infecties zoals bijvoorbeeld een koortslip.
 • Keloïd vorming - Als je ooit last hebt gehad van overmatige littekenvorming.

BELANGRIJKE PUNTEN VOOR THUIS

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

 • Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën. Dit geldt zeker voor de eerste 24 uur. Maar is zeker hierna ook aan te raden.
 • Gedurende 24 uur kun je geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Je kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met mij.
 • Na 24 uur kun je weer jouw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.
 • Vermijd gedurende de eerste week producten met AHA / BHA ; zuren.
 • Reinig je gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
 • Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na minimaal 6 uur kun je wel douchen, zolang je het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt.
 • Vermijd de zon(nebank). Je huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling. Na 24 uur moet je een goede SPF met minimaal factor 30 gebruiken dagelijks.
 • Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water. Hierna is dit ook aan te bevelen dagelijks.

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG 9:30 - 16:30
DINSDAG GESLOTEN
WOENSDAG 9:00 - 12:00
DONDERDAG 9:30 - 16:30
VRIJDAG 9:00 - 12:00
ZATERDAG gesloten
ZONDAG gesloten

De salon is alleen op afspraak geopend

CONTACT

06-83890147

 

info@huidspecialistelisa.nl

 

Brederolaan 21

2692DC 's-Gravenzande

 

KVK: 716 006 98

BTW: NL001305132B03

ANNULEREN

Het annuleren van afspraken voor behandelingen kan kosteloos tot 24 uur van te voren telefonisch.

Annuleert u binnen 24 uur uw afspraak dan ben ik genoodzaakt 50% van de kosten in rekening te brengen.

Ik hoop op uw begrip.